Britanac Konor Rid (25), nastavnik engleskog jezika iz Velsa, zaradio je smrtonosni koronavirus u Vuhanu prije otprilike dva mjeseca, ali tvrdi da se izliječio kuhanim viskijem sa dodatkom meda.

Rid, koji u Kini živi posljednje tri godine, a u Vuhanu poslednjih šest meseci, otišao je u Bolnicu Univerziteta Centralne Kine u tom gradu zbog otežanog disanja i jakog kašlja.

“Koristio sam inhalator koji mi je ublažio kašalj i pio kuhani viski s medom sve dok sam ga imao. To je star lijek, ali izgleda da je obavio posao. Nisam htio da pijem antibiotike, koje su mi prepisali lekari, jer nisam hteo da koristim farmaceutska sredstva”, objasnio je za britanske medije.

First Briton to catch coronavirus beat illness with hot toddy. Connor Reed, 25, from Wales, has been working as an English teacher in Wuhan
He caught the deadly #coronavirus went to hospital
But refused drugs and whisked up a hot toddy whisky and honey
https://t.co/lmsCZqO5wY

— VIDEO2FONE (@VIDEO2FONE) February 3, 2020

Dvije nedjelje nakon što je otpušten iz bolnice, saznao je da je bio zaražen korona virusom. On je dodao je britansko ministarstvo spoljnih poslova delovalo “nezainteresovano” kada im je rekao za infekciju.

“Uporno su pitali da li hoću mejsto u avionu kako bih napustio zemlju, a ja sam odgovarao da ne želim, da ću tu da ostanem. Ja sam živi dokaz da koronavirus može da se pobijedi”, dodao je on.

Rid kaže da mu je šef rekao da će ponovo krenuti na posao za dvije nedjelje, ali da nije siguran.

Kaže da je Vuhan opusteo, da u supermarketima ponestaje namirnica, a u apotekama lijekova i maski.

(Kurir.rs)


Više saznajte na izvornom linku: – DEČKO POBIJEDIO KORONAVIRUS UZ POMOĆ STAROG RECEPTA: Nisam htio da pijem antibiotike, ali mi je ovo pomoglo! SVI OVO TREBAJU ZNATI / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.