U Poslovnu zonu „Ratkovac“ Grad Cazin do sada je uložio oko pet miliona maraka. Sredstva su utrošena za kupovinu zemljišta i izgradnju potrebne infrastrukture. Uz postojeću, javljaju se i druge kompanije koje su ovdje spremne pokrenuti ili nastaviti proizvodnju. Gradska vlast ima u planu proširenje industrijske zone te s tim u vezi očekuje financijsku podršku vlasti čiji su budžeti značajno veći u odnosu na gradski.

Ministrica privrede, dopredsjedavajući Skupštine kao i vodeći ljudi Privredne i Obrtničke komore posjetili su Grad Cazin.

S gradonačelnikom Nerminom Ogreševićem razgovarali su o privrednoj situaciji u ovoj lokalnoj zajednici gdje poduzetništvo ima dugogodišnju tradiciju i bilježi ekonomski rast.

Prema riječima kantonalnih predstavnika u ovoj godini plasirana su značajna sredstava privrednicima iz Budžeta USK i to kroz nekoliko linija podrške u okviru Programa poticaja.

S tim aktivnostima će se nastaviti o i narednoj godini, a očekivanja su da će Kanton u ove svrhe izdvojiti veća sredstava.

Za gradsku vlast Cazina to su dobre vijesti jer podrška viših nivoa vlasti je potrebna, prioritetno za daljni razvoj Poslovne zone Ratkovac.

(RTVUSK)