Delegacija USK sa Mektićem: Ograničiti broj migranata u skladu sa smještajnim kapacitetima

Anadolija

Svi migranti, njih oko 3.000, navedeno je, smješteni su u privremene prihvatne centre u Sedri, Biri, Đačkom domu i Miralu.

Trenutna migrantska situacija te planovi i pripreme za upravljanje migracijama u narednom periodu bile su teme razgovora ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića sa delegacijom Unsko-sanskog kantona, javlja Anadolu Agency.

Na susretu Mektića sa premijerom USK Mustafom Ružnićem, predsjedavajući Skupštine Aganom Bunićem, ministrom unutrašnjih poslova Nerminom Kljajićem, policijskim komesarom Mujom Koričićem i gradonačelnikom Bihaća Šuhretom Fazlićem navedeno je kako je trenutna situacija zadovoljavajuća.

Svi migranti, njih oko 3.000, navedeno je, smješteni su u privremene prihvatne centre u Sedri, Biri, Đačkom domu i Miralu.

Mektić je naveo da će uskoro biti riješen status ovih centara i upravljanje preuzeti Služba za poslove sa strancima BiH, a jedan od prioriteta je unaprijeđenje sigurnosti unutar ovih objekata, ograničavanjem izlazaka mimo utvrđenih termina i izmještanje u Imigracioni centar počinilaca težih krivičnih djela.

Također, delegacija USK je insistirala da se ograniči broj migranata na području USK u skladu sa smještajniom kapaciteteima ova četiri centra, zbog održavanja sigurnosti ali i funkcionisanja ovog kantona.

Tokom sastanka, Mektić i članovi delegacije USK izrazili su nezadovoljstvo zbog nesaradnje i izostanka koordinacije kod određivanja prioriteta od strane pojedinih međunarodnih organizacija koje su u ime BiH dobili novac iz fondova EU za zbrinjavanje migranata.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...