Nakon posjete općini Bosanska Krupa predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti USK jučer su boravili u Sanskom Mostu.

Tokom boravka u Sanskom Mostu delegacija Vlade i Skupštine USK posjetila je lokalitete gdje su realizirani infrastrukturni projekti čije je finansiranje omogućeno sa nivoa Kantona.

Radi se o projektima na izgradnji kružnog toka na Bulevaru 7. Korpusa, te asfaltiranju jedne dionice regionalnog pura R-405 od kružnog toka u Pobriježju do Husimovaca, ukupne dužine 4 kilometra. Radove je finansirala Direkcija za ceste USK .

Uz realizirane uskoro će uslijediti implementacija novih projekata. To se prije svega odnosi na asfaltiranje pristupnog puta do vodopada Blihe, za šta je Kantonalna vlada odobrila sredstva i očekuje se njihova realizacija, a među navedenim projektima nalazi se i početak asfaltiranja saobraćajnice u naselju Zdena.

Kantonalni predstavnici razgovarali su i sa predstavnicima sanskih udruženja koji su također realizirali zanimljive i korisne sadržaje, zahvaljujući financijskoj pomoći Vlade USK.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.