Delegat u Domu naroda i poslanik u Skupštini USK-a Mehmed Mahmić više radi od svih drugih izabranih zvaničnika u Bosanskoj Krupi

E. Hasanagić / biscani.net

Prema podacima koje su objavljivali na svojim zvaničnim facebook profilima članovi Općinskog odbora SDA Bosanska Krupa, a tiče se novčanih sredstava za projekte u ovoj općini, OO SDA je najaktivnija politička stranka u Bosanskoj Krupi.

Tako su jučer i objavljene informacije za čak tri projekta na području Bosanske Krupe, tačnije u naseljima Arapuša, Jezerski i Pištaline. Najprivlačniji za sve je projekat nastavka izgradnje škole u MZ Pištaline, na koji se čeka skoro deset godina.

Općina Bosanska Krupa je aplicirala za ovaj projekat, koji je odobren i uskoro kreće njegova realizacija, a za sam projekat zaslužan je delegat u Domu naroda FBiH i poslanik u Skupštini USK-a Mehmed Mahmić, koji je ustvari izlobirao za novčana sredstva kod Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA). Kako bi ova ustanova bila gotova do početka sljedeće školske godine, radovi će uskoro početi, a za dalji tok i sredstva zaslužni su Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) (ccc 350.000 KM) ,Općina Bosanska Krupa (35.000 KM) i Vlada USK (100.000 KM) što je i potrebno za završetak kompletnih radova.

Načelnik Općine Bosanska Krupa danas je sa sarajevskom firmom „HDI“ potpisao ugovor za ugradnju vanjske stolarije vrijedan 35 hiljada KM, dok je organizacija TIKA i Vlada USK-a već završila odabir izvođača za sve ostale građevinske, zanatske i instalacijske radove neophodne da bi se objekt opremio i stavio u funkciju.

Još jedan od važnih projekata za Bosansku Krupu, a za kojeg su osigurana sredstva zaslužna je Bosanskokrupska SDA koja je u koordinaciji sa Udruženjem “Reis Mehmed Džemaludin Čausević” obezbjedila za Spomen kuću reisa Džemaluddina Čauševića.

Nakon što su ranije od strane Federalnog ministarstva za izbjegla i raseljena lica za pomenuti projekat obezbijedili sredstva u iznosu od 30.000,00 KM, njihovim zalaganjem uspjeli su u Budžet USK-a za 2018. godinu uvrstiti dodatnih 10.000 KM za ovu namjenu. Vjeruju da će ova sredstva u dobroj mjeri pomoći da se Spomen kuća ovom bosanskokrupskom velikanu završi.

“Završetak ovog projekta interes je svih građana Bosanske Krupe, zbog ogromnog historijskog značaja reisa Čauševića za Bosnu i Hercegovinu, stoga je to osnovni razlog naše dosadašnje podrške izgradnji Spomen kuće. Naša podrška Udruženju građana “Reis Mehmed Džemaludin Čaušević” i mještanima Arapuše neće stati na ovome, i zasigurno ćemo popratiti ovu značajnu priču sve dok ova Spomen kuća ne zasja onako kako to naš velikan i zaslužuje.” – napisao je na svome facebook profilu Mehmed Mahmić.

Sigurno je da je ovaj projekat jedan od važnih za samu općinu Bosanska Krupa, te zaštitu njene kulturne baštine.

OO SDA Bosanska Krupa je uspjela i osigurati sredstva u Budžetu USK za izgradnju Centralnog šehidskog spomen obilježja u Jezerskom. Za ovo šehidsko spomen obilježje je osigurano 50.000 KM.

“U Budžetu USK-a za 2018. godinu zajedno sa svojim timom iz SDA smo osigurali potrebna sredstva (50.000 KM) za završetak izgradnje Centralnog šehidskog spomen obilježja u Jezerskom. Sretan sam i ponosan, jer Jezerski je davno zaslužio ovo Spomen obilježje, koje će budućim generacijama svjedočiti o herojskoj ulozi ovog kraja u ispisivanju najnovije historije Bosne i Hercegovine, i o imenima onih koji su dali život za njenu budućnost.” – ističe Mahmić.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...