Demonstranti su u Santijagu opljačkali katoličku crkvu nedaleko od Trga Italija, centra višesedmičnih antivladinih protesta.
 Ljudi su viđeni kako kradu ornamentiku i ikonografiju iz crkve Vaznesenja, koje su koristili kao barikade na ulicama, a onda i zapalili. 

Demonstranti su iz crkve odnijeli skoro sve, uključujući statuu Isusa Hrista, koju su zapalili.
 Ubrzo nakon što su opljačkali crkvu demonstranti su došli u sukob sa policijom, koju su gađali kamenjem, a odgovoreno im je suzavcem i vodenim topovima.

Opljačkali su i sjedište Univerziteta Pedro de Valdivija. I ovoj zgradi izbio je požar, ali nije jasno da li su ga izazvali demonstranti ili ne.

Gradske vlasti saopćile su da se jučer u centru grada okupilo oko 75.000 ljudi, koji su pjevali i nosili transparente i čileanske zastave, kao i upaljene mobilne telefone. U centru grada su se okupili i vozači kamiona, učenici i studenti protiveći se mjerama sigurnosti koje je početkom sedmice najavio predsjednik Sebastijan Pinjera.

Pinjera je ranije najavio da će pred čileanski Kongres uputiti prijedloge zakona koji predviđaju oštrije kazne za pljačku, nasilje i uništavanje državne imovine tokom protesta.

Protesti su izbili u oktobru zbog poskupljenja troškova transporta, a kasnije su prerasli u velike ekonomske i socijalne nemire.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.