Davno smo pričali o tome i dogovorili smo se da ne postoji situacija u kojoj trebaju baciti ručnik. To je stvar principa. Ja sam ratnik, šampion, vođa, hoću izaći na svoje bojno polje, ljutit je bio Deontay Wilder (34) nakon poraza od Tyson Furyja (31) koji mu je oduzeo titulu po verziji WBC. Tada je odlučio prekinuti suradnju s trenerom koji je predao meč, ali nakon par prospavanih noči promijenio je odluku.

Foto: Richard Pelham/News Syndication/PIXSELL/NI Syndication/PIXSELL

– “Ja sam ratnik. Osjećam isto kao što sam osjetio u borbi. Ako me moraju iznijeti, neka to bude na štitu. Ali, razumijem da je moj kut i moj tim od srca želio najbolje za mene. Mark Breland je još uvijek član tima Wilder – zaključio je ‘brončani bombarder’.

Podsjetimo, Breland je u sedmoj rundi bacio ručnik u ring, a Wilder mu je zbog toga dao otkaz, bar su tako pisali američki mediji. Bivši prvak htio je ići do kraja, ‘makar ga izveli na štitu’, kako je i sam rekao, ali Breland je vidio da njegov boksač nije baš u najboljem stanju i prekinuo je meč. I zaista, tako je i bilo.

Foto: Reuters

Wilder je bio u teškom položaju od samog početka. Fury je dominirao, a toliko ga je izmlatio da je Amerikanac u sedmoj rundi izgledao neprepoznatljivo. Kao da je preživljavao u ringu, dobio je i upozorenje zbog pasivnosti, jedva se kretao, a Fury ga je neumoljivo tukao. Krvarilo mu je iz uha i usne, postojala je mogućnost teže ozljede, a to je sve spriječio njegov trener koji će dobiti svojevrsnu nagradu i pokušati ga što bolje pripremiti za uzvrat s Furyjem.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

‘Brončani bombarder’ aktivirat će klauzulu iz ugovora te bi u ring trenalo s Furyjem do 18 srpnja.

Više saznajte na izvornom linku: Zdravko Barišić, Fabijan Hrnčić – Deontay Wilder pomilvao trenera koji ej bacio ručnik u ring / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.