Za razliku od nekih ranijih vremena i ranijih derbija, kad su se dva najveća rivala častila uvredama, ove je godine podbadanje suptilnije i ne prelazi granicu dobrog ukusa. Neusporedivo je to s vremenima kad je na Maksimiru Niku Kranjčara dočekao ogroman transparent “svinjo debela” i “tovarske svinje, vrijeme je za kolinje”, a dinamovce na Poljudu “maksimirski zoo, Chago, Etto, Da Silva”.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Zasad sve ostaje u granicama dobrog ukusa s tim da se Hajduk, naravno, referira na ono što ga najviše boli i sve ono što je Zdravko Mamić značio u Dinamu i hrvatskom nogometu i prošlosti, a Dinamo u prvi plan ističe rezultate u zadnjih 15-ak godina.

Prva Hajdukova objava odnosila se na Dinamovo rastezljivo tumačenje propisa jer su žalbu za kaznu za trenera Nenada Bjelicu ubacili u poštu u Okučanima da bi stigla iza roka za kojega bi se sastala žalbena komisija. Objavili su pjesmu Magazina “Piši mi” želeći poručiti kako to nije bilo baš fer.

[LAŽI I MENI…] Koliko često pišete pisma? ✍️📩 Mi vam pišemo da dođete u srijedu na Poljud…➡️ 19 sati 🏳️🏳️🏳️

Objavljuje HNK Hajduk SplitPonedjeljak, 2. ožujka 2020.

Dinamo je uzvratio tako što je pustio pjesmu “Zeko i potočić”, istu onu pjesmu koju su navijači Hajduka pjevali 2005. godine, nakon što je Hajduk osvojio naslov, a Zeko (Velimir Zajec), tada sportski direktor Dinama, “plakao nad smrznutim potočićem” zbog igranja “lige za bedaka”.

[UPUTE NAVIJAČIMA] Svi koji putujete u Split na utakmicu toplo se odjenite obzirom na -14°C s tendencijom daljnjeg padanja temperature u večernjim satima! ❄❄❄

Objavljuje GNK Dinamo ZagrebPonedjeljak, 2. ožujka 2020.

“Svi koji putujete u Split na utakmicu toplo se odjenite obzirom na -14°C s tendencijom daljnjeg padanja temperature u večernjim satima!”, napisali su iz Dinama, a treba li uopće spomenuti da je 14 bodova razlike na ljestvici između dva najveća hrvatska kluba.

Jutros je Hajduk ponovno prebacio lopticu u Maksimir objavom pjesme Vice Vukova “Pismo ćali”, istaknuvši stih “Svak mi se ruga da si uteka…”. Naravno, referirajući se na Zdravka Mamića, bjegunca pred hrvatskim pravosuđem koji i dalje sve važne poteze u Dinamu, što u Maksimiru nitko i ne krije.

Svak mi se ruga da si uteka…#samohajduk Svi na derbi!

Objavljuje HNK Hajduk SplitUtorak, 3. ožujka 2020.

A Dinamo je uzvratio objavom videa iz derbija 2014., kad je Dinamo okrenuo 0-2 u 3-2 u sudačkoj nadoknadi na Poljudu uz poruke koje aludiraju na Hajdukove pritužbe oko suđenja “Krivo je more! Je l’ moguće da netko me sabotira?”.

Je l’ moguće da Da netko me sabotira? 😱 Vidimo se u srijedu na utakmici! 😘💙

Objavljuje GNK Dinamo ZagrebUtorak, 3. ožujka 2020.

Svakako je jednim ili drugim navijačima simpatičnije ono što objavi klub za koji navijaju, tako i treba biti, a mi se nadamo da će ova zabava za široke narodne mase ostati u granicama sportskog rivalstva te da neće prijeći granicu vrijeđanja. Naravno, i da će jedna i druga momčad na terenu u srijedu pokazati da su maštovitiji i bolji od objava kojima zabavljaju navijače u zadnja dva dana.

Više saznajte na izvornom linku: Tomislav Gabelić, Josip Tolić – Derbi na Facebooku; Hajduk: Svak mi se ruga da si uteka; Dinamo: Krivo je more! / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.