Premijer liga Bosne i Hercegovine u fudbalu nastavit će se 27. februara utakmicama 20. kola, a u prvom kolu nastavka prvenstva očekuje nas veliki sarajevski derbi između Željezničara i Sarajeva.

Plavi i Bordo tim snage će odmjeriti na stadionu Grbavica, a ovaj susret igrat će se u ponedjeljak 1. marta na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za N1 iz Fudbalskog saveza BiH.

Podsjetimo, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine uputio je molbu nadležnim entitetskim službama da dozvole odigravanje utakmica pred ograničenim brojem publike, a Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva BiH kaže kako će odluka biti donesena pred početak drugog dijela sezone.

“Razgovarali smo o početku fudbalske sezone, i kao što znate – u jesenjem dijelu smo bili spremni da damo saglasnost, ali u to vrijeme RS nije bila spremna na tu mjeru. Ovog puta smo odlučili da na 15 dana da obavimo razgovore sa Fudbalskim savezom i da razmotrimo – ako situacija bude povoljna, možemo razmišljati o toj mjeri”, rekao je Čerkez.

Sarajevo nastavak prvenstva dočekuje kao lider na tabeli Premijer lige BiH sa 45 osvojenih bodova, devet više od drugoplasiranog Željezničara.

Izvor: N1 BiH