Google je do sada već pod svojim krovom imao devet različitih aplikacija za dopisivanje, a sada pokušava “progurati” još jednu, jubilarnu desetu. Tu su bile Google Talk, Google Voice, Google Buzz, Google+ Messenger, Hangouts, Spaces, Allo, Hangouts Chat i Google Messages.

Neke od njih namijenjene su privatnim, a neke poslovnim korisnicima. Dobar dio ih je već ugašen, a sada u Googleu planiraju krenuti iznova. Nova aplikacija trebala bi ujediniti funkcionalnosti Gmaila, Google Drivea, Hangouts Chata i Hangouts Meeta. Bit će navodno namijenjena primarno komunikaciji na radnom mjestu, a omogućavat će slanje datoteka, video pozive i još štošta. Kao takva, trebala bi biti konkurencija Slacku ili Microsoft Teamsu.

 

Za razliku od Slacka, informacije koje za sada kruže govore da će Googleovo novo rješenje imati tek mobilnu aplikaciju, ne i desktop inačice. U skorijoj bi budućnosti ova aplikacija mogla biti uključena u naplatni paket G Suite.

Više o svemu moglo bi se saznati na tradicionalnoj developerskoj konferenciji Google I/O koja se ove godine održava od 12. do 14. maja.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Deseta sreća: Google priprema još jednu chat aplikaciju / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.