Detalji hapšenja Davora Dragičevića: Po njega su došli sa dva automobila

Oslobodjenje

Pripadnici PU Banja Luka jutros su u ovom gradu priveli Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida Dragičevića.

Dragičević je uhapšen nakon što je napustio svoju kuću na Pobrđu i krenuo ka Trgu.

Detalje hapšenja je na svom blogu iznio Slobodan Vasković.

– Za njim su pošla dva automobila s policijom. Bilo je ukupno pet policajaca, od kojih tri u uniformi, a dva u civilu. Bili su u dva automobila. Dragičević je pokušao da izmakne hapšenju, ali mu to nije pošlo za rukom. Nije priužao nikakav otpor, piše Vasković.

Davor Dragičević odbio je jučer da primi poziv za saslušanje zbog “ugrožavanja sigurnosti ministra policije Dragana Lukača i Darka Ilića, visokoh funkcionera MUP-a RS-a”, koje on tereti da snose odgovornost za ubistvo njegovog sina Davida.

– David Dragičević nestao je 18.3. ove godine, a 24.3. pronađeno je njegovo tijelo. Od 26.3. traju proteesti na Trgu Krajine, gdje se okuplja svako veče veliki broj građana da bi dali podršku Davoru, kako bi istrajao na tome da sazna ko su ubice njegovog sina. Hapšenje Davora Dragičevića bilo je na određen način najaveljeno već 24.3. u Dnevniku javnog servisa, u tekstu Prekršajne prijave Grupi Pravda za Davida nisu dovoljne. Tokom noći taj tekst postavljen je na FB grupu Pravda za Davida, uz napomenu da bi mogao značiti najavu Davorovog hapšenja, što se i desilo, navodi dalje Vasković..

Kada je uhapšen, sa Davorom je bila Suzana Radanović, majka ubijenog Davida.

– Naručioci Ubistva i Ubice Davida Dragičevića još uvijek nisu uhapšeni. Hapšenje Davora Dragičevića je obračun sa ovom porodicom, ali i svojevrstan znak da ubistvo njegovog sina neće biti riješeno, upozorava Vasković.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...