Detalji masovne tuče u Bihaću: Šest osoba privedeno

USN
U Đačkom domu u Bihaću, gdje su smješteni migranti, jutros oko 10 sati je došlo do masovne tuče, gdje je jedno lice zadobilo tjelesne povrede.

U Đačkom domu u Bihaću, gdje su smješteni migranti, jutros oko 10 sati je došlo do masovne tuče, gdje je jedno lice zadobilo tjelesne povrede. Slobode je lišeno šest lica.

Migranti koji su učestvovali u tuči privedeni su  u prostorije Policije nad kojima je zavedena kriminalistička obrada. Kako saznajemo radi se o licima na koja su policiju ranije upozoravali da su skloni nasilju.

Interesanto je pomenuti da svi migranti s kojima smo razgovarali ne znaju za tuču, te kažu da se osjećaju sigurno u ovome centru.

Treći dan zaredom Jedinica za podršku na području Grada Bihaća vrši pretrese sumnjivih osoba radi otkrivanja posjedovanja oružja i narkotika. Broj migranata svakodnevno se povećava.

Zdravstveno stanje migranata, o kojima brigu vode  ljekari i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Bihaću, za sada je pod kontrolom.  Zaustavljeno je i širenje svraba, koji se pojavio među migrantima. Ispred Ministarstva zdravstva poslati su dopisi svim relevantnim institucijama, ali bez odgovora.

Ministar unutrašnjih poslova Anel Ramić napominje da su prepušteni sami sebi i da vode brigu o 300 migranata. U ovaj prihvatni centar danas su dovezeni i migranti iz Velike Kladuše, gdje ih  je ostalo tek pedesetak. Najavljeno premještanje migranata iz napuštenog Doma penzionera u Bihaću u izbjeglički centar u Salakovcu odgođeno je, zbog toga što su i migranti iz Sarajeva bili zaustavljeni.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...