Detalji pucnjave na Bešićevog oca: Sijevale pesnice, Meho ranjen u ruku i nogu

avaz.ba

Meho Bešić, otac fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Muhameda Bešića, ranjen je danas u pucnjavi u mjestu Falešićima kod Srebrenika.

Pucnjavi je, prema saznanjima, kumovao alkohol i svađa između dvije porodice, Bešić i Suljanović.

Opšta tuča

Riječ je o komšijama, koji su prema izjavama svjedoka, i ranije imali razmirica i svađa.

“To je bila opšta tuča između Mehe i tri brata Suljanović i njihove dvojice sinova. Meho je bio sam na jednoj strani, a njih petorica na drugoj. U toj opštoj makljaži, gdje su sijevale pesnice, Bešić je bio savladan. Kada se očekivalo da se sve smiri, Senad je izvadio pištolj i sa dva hica ranio Mehu“, kaže za “Avaz” svjedok incidenta…

Meho je pogođen s dva metka, u ruku i nogu, i zbrinut je u Hitnoj pomoći u Srebreniku.

“Nije ovo prvi put da se ove porodice svađaju. Oni žive u Falešićima i komšije su, kuće im dijeli samo osnovna škola. Meho ih je i ranije napadao kada je bio pod dejstvom alkohola. Znao je često svoja dva psa, Sultana i Hurem, napucavati na njih“, priča izvor.

Nisu konfliktni

Porodica Suljanović radi na koridoru, na pijaci Arizona. Jedan od njih je penzionisani policajac, a ostali biznismeni. Nisu konfliktni.

“Meho se na njih često žalio da režu šumu. Njega je to nerviralo i stalno im je to zamjerao“, dodaje izvor.

Nije se trijeznio

Mještani Falešića kažu da je u četvrtak Meho bio u posjeti sinu u Splitu, gdje je Muhamed Bešić u dresu Evertona igrao utakmicu Evropske lige protiv Hajduka.

“Sigurno mu je Muhamed dao malo više novca, pa se Meho ovih dana nije trijeznio. Nadam se da će Bešić i Suljanovići izgladiti ovaj nesporazum“, kaže sagovornik “Avaza”.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...