U naselju Šepići kod Cazina danas se u 11:43 sati dogodilo ubistvo. Otac je nakon svađe ubio sina.

– Odmah po prijavi upućena je patrola koja je u dvorištu vlasnika imanja S. B. (75) zatekla osobu V. B. (53), koja nije davala znakove života. Policija je došla do saznanja da je izvršilac ubistva S. B. Riječ je o ocu navedene osobe, koji je tom prilikom odmah uhapšen. Navedenom incidentu prethodila je svađa – kazali su u MUP-u USK.

S. B. je s pet hitaca iz vatrenog oružjem u predjelu vrata i grudnog koša pogodio V. B., a prethodno ga je tukao šipkom.

Izvor iz policije nam je potvrdio da je današnja tragedija kulminacija svađe koja je trajala duže vrijeme.

– Sin je bio konfliktna osoba, naginjao je malo selefijama. To je, nažalost, sada kulminiralo ovom tragedijom – kazao nam je izvor.

Na licu mjesta je, prema izjavama očevidaca, bio i drugi sin E. B., koji je uspio pobjeći s mjesta ovog strašnog zločina.

Kako nam je potvrdio izvor iz policije, ubijen je Vernes Burzić, a u njega je pet hitaca ispalio otac Sulejman Burzić.

Saznajemo da Sulejman već 10 godina ne živi u kući u kojoj se danas dogodilo ubistvo, s obzirom na to da živi s drugom ženom.

– Danas se vratio u kuću da uzme neke stvari, došlo je do svađe i on je tom prilikom uzeo pištolj, koji je uredno registriran za držanje i nošenje i nakon toga ispalio u Vernesa pet metaka – kazao nam je izvor iz policije.

Uviđaj na licu mjesta obavljaju pripadnici MUP-a USK.

(avaz.ba)