Poznanici obitelji Jasmine, djevojke pronađene u zamrzivaču otkrili su nove detalje o toj porodici.

”Smiljana mi je na kraju ostala dužna 100 eura. Zamislite, Ivek je njoj dao da mi vrati, a ona je potrošila”, priča 92-godišnja Karolina Taradi, koju zovu još i baka Draga.

Poznanik porodice ispričao je da je Jasmina osmi razred završila s čistom peticom, a Smiljana je pučku školu završila s osam petica i pet četvorki.

Povjerio je kako u škole koje pohađaju Smiljanina djeca uskoro stižu krizni timovi te će ih pokušati zaštiti od komentara vezanih za ubistvo za koje je okrivljena njihova majka, piše 24 sata.

Također kaže da je Simljana govorila da mora operirati zloćudni tumor.

O sestrama Smiljani i Jasmini pričala je i Karolina Taradi iz Palovca, koju zovu još i baka Draga.

”Za Jasminu nemam ni jedne ružne riječi, bila je dijete za deset, a Smiljana je bila od dana do dana. Posudila sam njoj i mužu Iveku novce za auto. Ivek mi je na vrijeme vraćao, ali mi je Smiljana na kraju ostala dužna 100 eura. Zamislite, Ivek je njoj dao da mi vrati, a ona je potrošila”, ispričala je baka Draga za Večernji.

Podsjetimo, Jasmina je nestala u ljeto 2000. godine. Imala je samo 23 godine. Mještani Palovca sumnjali su da Smiljana, koju su opisali kao problematičnu ženu sklonu kocki, ima veze s nestankom sestre. Nesretna Jasmina pronađena je prošle sedmice u zamrzivaču u porodičnoj kući.

(Vijesti.ba)