“Žene čine polovicu ukupne populacije te imaju demokratsko pravo da budu ravnomjerno zastupljeni u svim strukturama, od izbora, zastupljenosti u izvršnim tijelima gradske administracije”, mišljenja je Demokratska fronta Bihać.

Navode da će u narednom periodu aktivno koristiti sve raspoložive kanale komunikacije kako bi se ideja o ravnopravnoj rodnoj zastupljenosti principijelno provodila na teritoriji grada Bihaća, te osigurala kontinuirana podrška i principi ravnopravnosti prilikom konkurisanja na bilo koji od poslova ili programa poticaja i podrške.

“Mi ćemo u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti osiguranju podrške razvoju ženskog poduzetništva”, navode.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.