Dijasporci iz Bihaća na meti provalnika: Nova provala u porodičnu kuću!

usn.co.ba
Policijska stanici u Bihaću zaprimila je obavijest da su izvršene provale u kuću vlasništvo H.H. i H.E, a koji se trenutno nalaze u inostranstvu.

Policijska stanici u Bihaću zaprimila je obavijest da su izvršene provale u kuću vlasništvo H.H. i H.E, a koji se trenutno nalaze u inostranstvu.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Teška krađa“ a u vezi sa čl 55 KZ F BiH „produženo krivično djelo“, nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

Izvršen je uviđaj, a iz policije navode da je u toku rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca ovog krivičnog djela teške krađe.

“Pripadnici Policijske stanice Bihać rade na pronalsku izvršioca ili izvršilaca ovog krivičnog djela teške krađe, a materijalna šteta bit će naknadno utvrđena”, saopćeno je iz PS Bihać.

Podsjećamo, u petak je izvršena provala u kuću vlasništvo M.M rođen 1957.godine koji, također,  trenutno boravi u inostranstvu.

 

 

Bihać: Dvije osobe pretukle 22-godišnjaka

Dana 02.04.2018 godine, Policijskoj stanicic u Bihaću obratio se B.A.1996.godine koji je prijavio fizički napad prema sebi od strane dva lica J.M i J.R.

“Pripadnici Policijske stanice Bihać priveli su dva lica J.M. i J.R. zbog sumnje da su učinila krivično djelo „ Laka tjelesna ozljeda“ , saopćeno je iz PS Bihać.

Daljnji rad na dokumentovanju krivičnog djela „ Laka tjelesna ozljeda“ nastavljaju istražitelji OKP PS Bihać.

Pozitivan ishod: Pronađena maloljetnica iz Velike Kladuše

Informacija koju smo jutros objavili o nestanku trinaestogodišnjakinje s područja Velike Kladuše dobila je sretan epilog.

Prema informacijama koje nam je potvrdila portparolka MUP –a Unsko – sanskog kantona Snežana Galić, djevojčica je pronađena živa. Brzom i efikasnom akcijom policije djevojčica je pronađena i preuzeli su je roditelji.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na slučaju, radi utvrđivanja gdje je djevojčica bila od momenta nestanka pa do danas.

Podsjetimo, prijavu o nestanku maloljetne Nadije Miljković podnio je njen otac koji je prijavio da se ona nije vratila iz škole.

 

 

Nakon višesatne rasprave Skupština USK usvojila Budžet USK za 2018. godinu

Tokom rasprave, moglo se čuti niz negodovanja od strane opozicije, ali i od strane onih koji su podržali ovaj Budžet, naglašavajući da je Vlada predložila nerealan iznos u visini od 223,9 mil. KM.

Zastupnicima se obratio i predstavnik sindikata državnih službenika i namještenika koji je najavio za sutra press konferenciju i objavu imena onih protiv kojih je ovaj sindikat poduzeo mjere. Smatraju da nezakonito donošenje Budžeta od strane Vlade USK i nepoštivanja procedura, je razlog zbog kojeg odgovorna lica moraju odgovarati.

Budžet je dobio podršku 17 zastupnika, a većina koja je podržala ovaj Budžet je 9 zastupnika SDA, 4 DF, 2 SBB i 2 zastupnika Laburističke stranke.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...