Dijasporcu u Bihaću lopovi provalili u kuću

usn.co.ba
Izvršen je uviđaj, a iz policije navode da je u toku rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca ovog krivičnog djela teške krađe.

Preksinoć je u gradu Bihaću izvršena provala u kuću vlasništvo M.M rođen 1957.godine  koji trenutno boravi u inostranstvu.

Izvršen je uviđaj, a iz policije navode da je u toku rad na pronalasku izvršioca ili izvršilaca ovog krivičnog djela teške krađe.

“Pripadnici Policijske stanice Bihać rade na pronalsku izvršioca ili izvršilaca ovog krivičnog djela teške krađe, a materijalna šteta bit će naknadno utvrđena”, saopćeno je iz PS Bihać.

 

Za konsolidaciju Željeznica FBiH i elektrifikaciju Unske pruge 30,3 miliona KM

Federalna vlada danas je usvojila Program utroška sredstava tekućeg transfera “Subvencije javnim preduzećima – Transfer željeznicama FBiH“, utvrđen budžetom FBiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija, navode iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Svrha programa, kako ističu, je provođenje Zakona o finansiranju željezničke infrastrukture i sufinansiranje putničkog i kombinovanog saobraćaja po kojem Federacija finansira održavanje željezničke infrastrukture, sufinansira željeznički putnički i kombinovani saobraćaj i sufinansira rad Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo, po Sporazumu izmedu Federacije BiH i Republike Srpske o uspostavljanju zajedničke željezničke javne korporacije kao dijela transportne korporacije.

Bit će raspoređeno 22.000.000 KM i to JP Željeznice FBiH d.o.o. Sarajevo za finansiranje održavanja željezničke infrastrukture 19.300.000 KM, za sufinansiranje usluga željezničkog putničkog saobraćaja 2.000.000 KM, za sufinansiranje kombinovanog saobraćaja 100.000 i za učešće FBiH u finansiranju Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije 600.000 konvertibilnih maraka.

Danas je usvojen i Program utroška sredstava kapitalnog transfera, na osnovu kojeg je za elektrifikaciju Unske pruge na dionici Bihać – Blatina odobreno 2.300.000 KM. Svrha ovog programa je unapređenje željezničkog saobraćaja i provođenje zaključka Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Usvojen je i Program utroška sredstava transfera za izmirenje obaveza po Zakonu o finansijskoj konsolidaciji JP Željeznice FBiH u visini od 6.000.000 KM. Od toga je 4.800.000 KM namijenjeno Željeznicama FBiH za izmirivanje obaveza prema Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje, a 1.200.000 KM za izmirivanje obaveza prema Zavodu zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije BiH i kantonalnim zavodima za zdravstveno osiguranje, saopćeno je.

 0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...