Supružnici Admir Haseta (41) i Tanja Hirkić (46), koji su uhapšeni u akciji kodnog naziva „Lipa“ zbog sumnje da su preprodavali drogu, danas su se kratko zadržali u Tužilaštvu Kantona Sarajevo gdje su jutros dovedeni.

– Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju od 24 sata – kazala nam je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva KS.

Sarajevski advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa osumnjičene kazao nam je da su se u pred tužiteljicom branili šutnjom.

– Jedino je osumnjičeni dodao da je droga pronađena u stanu bila za njegove potrebe- rekao je Mehmedbašić.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) pretresli su stambeni objekt u sarajevskoj općini Centar koji su koristili osumnjičeni. Tom prilikom pronađeni su amfetamin, kanabis, vaga za precizno vaganje, pribor za konzumiranje droge, ručna bomba, okvir i municija. Policajci su oduzeli i mobitele i SIM kartice te druge predmete koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.