DANI OLMO danas bi trebao potpisati ugovor s Leipzigom. Vodeći klub Bundeslige i Dinamo dogovorili su sve detalje, ostalo je još samo da španjolski reprezentativac prođe liječnički pregled i potpiše ugovor.

Olmo, koji se na rubu suza oprostio od suigrača, s Leipzigom će potpisati ugovor na pet godina, a Dinamo će odmah dobiti 18,5 milijuna eura. To je najmanji iznos koji hrvatski prvak može zaraditi na 21-godišnjem Španjolcu. 

Naime, Dinamo će za svakih 15 utakmica koje Olmo odigra za Leipzig (mora na travnjaku provesti najmanje 46 minuta) dobiti po milijun eura u sljedeće četiri godine. Tako može dobiti najviše četiri milijuna eura. 

Ostali dogovori klubova su trogodišnji. Tako će Dinamo od svakog plasmana Leipziga u Ligu prvaka dobiti po dva milijuna eura, što je očekivanih šest milijuna eura. To je već 28,5 milijuna eura i Olmo bi tako postao najskuplji nogometaš u povijesti Dinama, nadmašio bi Pjacin transfer u Juventus za pet i pol milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu nije kraj potencijalnoj zaradi Dinama. Svaki Leipzigov naslov prvaka Njemačke donosi dva milijuna eura, a hrvatski i njemački klub dogovorili su i postotak od sljedećeg transfera. Dinamo će dobiti 20 posto Leipzigova profita na Olmu. Španjolski reprezentativac je s Leipzigom dogovorio odštetnu klauzulu od 80 milijuna eura pa je maksimalno što Dinamo može dobiti 20 posto od 61,5 milijuna eura (klauzula od 80 milijuna eura minus 18,5 milijuna eura koje je Leipzig već potrošio), što je oko 12 milijuna eura.

Dinamo tako u idealnim uvjetima može na Olmu zaraditi oko 46 milijuna eura, ali je teško očekivati tri naslova Leipziga pored Bayerna pa je realno da zagrebački klub na kraju dobije između 35 i 40 milijuna eura.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Dinamo bi na Olmu mogao zaraditi više od 40 milijuna eura / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.