Dinamo demantirao informaciju da je Mamić izbačen iz kluba

Avaz

Nakon što je Udruženje “Dinamo, to smo mi” objavilo kako su iz članstva kluba Dinamo izbačeni Zdravko Mamić, Zoran Mamić i Damir Vrbanović iz kluba su demantirali tu informaciju.

– GNK Dinamo demantira sve navode iz javnog saopćenja Udruženja ”Dinamo, to smo mi” koji su se pojavili u medijima. Član 19. Statuta GNK Dinamo navodi kako je Izvršni odbor jedino tijelo kluba koje donosi odluku o brisanju članstva iz kluba, a Izvršni odbor nikada nije donio odluku da se Zdravko Mamić isključi iz članstva kluba – stoji u saopćenju.

Iz kluba, također, objašnjavaju kako “prošle sedmice” niko nije izvršio uvid u registar članova, kako se navodi u saopćenju, te slijedom toga niti jedna informacija iz saopćenja nije tačna, prenosi HRT.

– Na kraju, ne znamo kome je u interesu širiti dezinformacije u trenutku kada se GNK Dinamo priprema za jednu od najvažnijih utakmica u novijoj historiji kluba – na kraju su napisali iz Dinama.

Dinamo će u četvrtak na rasprodanom Maksimiru dočekati Spartak iz Trnave u Evropskoj ligi. U slučaju remija ili pobjede, Dinamo će osigurati dugo iščekivano evropsko proljeće.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...