Utakmica zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka, a sve u znaku Slavonije i Vukovara. Cijeli Maksimir skandirao je za grad posebnog pijeteta koji je prije nekoliko dana obilježio 28. obljetnicu pada.

Emocije zagrebačke publike dodatno je pobudio službeni spiker koji je najavio akciju 24sata i Dinama za malenog Šimuna.  Naime, svi dresovi igrača Dinama, njih 23, s logotipom vukovarskog Vodotornja, ići će na humanitarnu aukciju u organizaciji 24sata i Dinama za pomoć malenom Šimunu Stojanoviću, koji se na Floridi oporavlja od operacije lijeve natkoljenice i kuka.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Da sve bude u znaku Vukovara pobrinuli su se iz “modrog kluba”. Utakmica je počela minutom šutnje za sve vukovarske žrtve. Tišina se “prolomila” stadionom, mogli su se čuti tek policijski woki-tokiji.

Početni udarac izveo je legendarni hrvatski branitelj Ivan Lukić Zolja, a nosio je Dinamov dres s brojem 91. I Bad Blue Boysi i Torcida klicali su: ‘Vukovar!’, a emotivni im je Zolja zapljeskao.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Boysi su napravili sjajan dekor na sjevernoj tribini, a Dinamovi navijači pristigli su i iz Senja, Virovitice, Orahovice, Karlovca…

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Spomenuta aukcija počinje u subotu, a sve informacije moći ćete pronaći na 24sata. Trajat će sedam dana. Početna cijena unikatnih dresova bit će 500 kuna. Dresovi su napravljeni u spomen na 28. godišnjicu pada Grada heroja – Vukovara.

Šimun je dječačić iz Županje koji boluje od spine bifide, rascjepa kralježnice, te su ga u rujnu u bolnici St. Mary u West Palm Beachu na Floridi operirali.

Izvor: Mato Galić / 24sata.hr