ATALANTA je pretrčala Dinamo, nadigrala ga je i uništila ga agresijom i energijom. Poučeni iskustvom iz prve utakmice, ovaj put su fantastično markirali Petkovića i Olma, potpuno su ih zaustavili i Dinamo je ostao bez najjačih aduta. Atalanta je od prve do zadnje minute visokim presingom i ritmom od početka uništavala Dinamo i Modri su odlično prošli. Mogla je ova utakmica biti katastrofa.

Dinamo je u 90 minuta imao samo gredu Oršića, dok su igrači Atalante promašili velike prilike. Imali su puno više od igre, dobili su svali duel, gospodarili su sredinom terena, a Dinamo nije mogao pronaći rješenje za Gomeza koji je bio najbolji igrač utakmice.

Atalanta je razbila Dinamo istim oružjem kao što je Dinamo razbio nju u Maksimiru

Utakmica u Milanu bila je jako slična onoj kad je Dinamo na Maksimiru pregazio Atalantu, ali s jednom razlikom. Dinamo i Atalanta samo su zamijenili uloge. Tamo je Dinamo od  početka dominirao, nametnuo se agresijom i rano je poveo. Večeras je identično odigrala Atalanta. Strpljivo i pametno je gazila svih 90 minuta i žao mi je što to moram reći, ali Dinamo na San Siru nije imao nikakve šanse.

Mnogi se pitaju kako je moguće da je Dinamo u Maksimiru tako nadigrao Atalantu i rezultatski je slomio, a u Milanu je izbjegao katastrofu protiv istog rivala. Dinamo je te večeri imao svoj dan, sve im je polazilo za rukom, baš kao što ovaj put nisu bili ni sjena momčadi koja je Talijanima uvalila četiri komada u prvoj utakmici. Atalanta je bila puna motiva, puna želje da se osveti Dinamu za tu katastrofu i od početka su se postavili tako da su svi igrači točno znali što im je cilj i kako do njega doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica ima ogroman problem protiv Cityja i opcije su mu jako sužene 

Porazom u Milanu i remijem Šahtara u Manchesteru, Dinamo sad strahuje čak i za treće mjesto koje vodi u nastavak natjecanja u Europa ligi. Tek sad vidimo koliko su teški oni izgubljeni bodovi protiv Šahtara, pogotovo ona nesretna utakmica u Zagrebu. Dinamo se doveo u situaciju da se mora spašavati na Cityju u zadnjem kolu, a Bjelica neće imati na raspolaganju Perića i Théophile-Catherinea.

Bit će to ogroman problem jer je od uže obrane Bjelica ostao samo na Dilaveru. Opcije su jako sužene i tu je najveći problem Dinama. Stopera može odigrati mali Guardiol, a i ne bi me čudilo da Bjelica odluči spustiti Ademija i s njim u obrani pokuša zakrpati rupe. No bit će jako teško.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr