Nakon dva i pol mjeseca, naša draga Prva HNL vratila nam se na velika vrata. Osijek i Slaven Belupo su službeno otvorili novu sezonu, a svjetla pozornice se prebacuju u Zagreb gdje Dinamo i Lokomotiva igraju utakmicu prvog kola. 

Dinamo novu prvenstvenu sezonu otvara domaćim dvobojem s Lokomotivom. Nenad Bjelica u ovaj ogled ulazi lišen usluga nekolicine igrača, trener “modrih” tako na raspolaganju nema Dilavera, Theophilea, Šunjića, Moharramija, Andrića i Zagorca (ozljede), Majera, Šunjića (kartoni), te Olma i Moubandjea koji još nisu spremni za službene nastupe. Dominik Livaković u ovom će ogledu upisati 100. službeni nastup u dresu Dinama, a još jednom će se u sredini terena naći Kadzior.

Lokomotiva u početnom sastavu ima samo tri nova igrača (Arežina, Marković i Petrak), ali i sa samo 18 igrača u službenom zapisniku. Znamo, od ove sezone na prvenstvenim utakmicama svaka momčad može imati 23 prijavljena igrača, Dinamo je tu brojku ispunio, no lokosi se na to nisu odlučili. Mlada momčad Gorana Tomića u Maksimiru će zaigrati u rozim dresovima, što je također novitet Lokomotive.

Izvor: Hrvoje Tironi, Zdravko Barišić / 24sata.hr