Dinamo je odradio prvu prijateljsku utakmicu u Bosni i Hercegovini, a na proslavi 100. rođendana NK Žepča momčad Nenada Bjelice je pobijedila 2-0. 

Hrvatski je prvak uspio domaćinu zabiti samo po jedan gol u svakom poluvremenu, iako su napadali čitavo vrijeme. Nešto su “modri” promašivali, a nešto je i branio golman Žepča. Prvi gol je zabio Leon Šipoš u 13. minuti. Pucao je iskosa s desne strane, a lopta je završila u suprotnoj strani mreže. U nastavku je zabio Dominik Rešetar. On je 2-0 postavio u 75. minuti. Pucao je iskosa s lijeve strane iz blizine, prebacio domaćeg golmana, i pogodio mrežu. 

BOSANSKA TURNEJA “MODRIH”

Dinamova delegacija u Žepču, dočekao ju je i Zdravko Mamić

U Žepču je bio i bjegunac pred hrvatskim pravosuđem, Zdravko Mamić. Dok Hrvatska čeka utakmicu na Poljudu kojoj on, naravno, ne može prisustvovati, Mamić se pojavio na tribinama u Žepču odakle je pratio prijateljski susret u društvu brata Zorana.

U delegaciji Dinama je bio i predsjednik kluba Mirko Barišić koji je domaćinu za rođendan poklonio  50 nogometnih lopti. Već sutra Dinamo igra i drugu prijateljsku utakmicu u Bosni i Hercegovini, a stižu u goste tuzlanskoj Slobodi, koja također slavi 100 godina.

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

NK Žepče – GNK Dinamo 0:2 (0:1) 

Žepče: Trogrlić, Jurić, Čančar, Jukić, Kozlić, Tadić, Jurić, Lučić, Jorgić, Krehmić, Martinović (još su igrali Budimir, Adžić, Relotić, Kulovac)

Dinamo: Zagorac – Pinto, Dilaver, Moubandje, Leovac – Đira – Šitum, Tolić, Atiemwen, Gyuhyeong, Šipoš (drugo poluvrijeme: Juric, Bagarić (od 65. Rešetar), Šutalo, Čuić, Hyunwoo, Olmo, Radić, Jovičević, Mišković, Gogić, Baturina)

Strijelci: 0:1 Šipoš (13.), 0:2 Rešetar (75.)

Izvor: Jelena Ćubel / 24sata.hr