Teška su vremena snašla gotovo sve evropske nogometne klubove, došlo je do toga da čak i u bogatom Realu smanjuju igračima plaće, a u bundesligašu Šalkeu preklinju navijače da se smiluju i spase klub od gašenja. 

Recesija je već nastupila, vrijednost apsolutno svih nogometaša posljednjih dana je pala, a ta će činjenica najviše pogoditi klubove koji u prvome redu žive od prodaje igrača.

Tako će biti i u Dinamu koji obilato naplaćuje transfere svojih igrača. Prema podacima stranice Transfermarkt Dinamo je samo na desetorici najskupljih igrača preko noći izgubio 14 milijuna eura.

Sveukupna vrijednost Dinamove ekipe danas iznosi nešto manje do 80 miliona eura, što je stravičan pad u odnosu na decembar kada je Transfermarkt procijenio da Modri na tržištu u teoriji mogu do 137 miliona eura. 

Evo koliko sada vrijedi šest najskupljih Dinamovih nogometaša:  

Bruno Petković, vrijedio 13,5 milionaa eura, sada vrijedi 11 

Dominik Livaković, vrijedio 13, sada vrijedi 10,5 miliona eura

Mislav Oršić, vrijedio 9,5, sada vrijedi 7,5 miliona eura

Nikola Moro, vrijedio 6,5, sada vrijedi 5,8 miliona eura 

Arijan Ademi, vrijedio 7 milijuna eura, sada vrijedi 5,50 milijuna eura

Amer Gojak, vrijedio 7 miliona eura, sada vrijedi 5,5 miliona eura


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Dinamo preko noći ostao bez više od 25 miliona KM, pala cijena i Ameru Gojaku / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.