Marko Pjaca (24) kuca na vrata Maksimirske 128! Hrvatskoga nogometnog reprezentativca, koji se vraća nakon druge teške ozljede koljena, Dinamo želi dovesti na posudbu iz Juventusa na zimu, pišu Sportske novosti.

– Moje mišljenje je pozitivno. Naravno, treba vidjeti hoće li to biti moguće izvesti. Tu priču vodi naš sportski direktor Zoran Mamić – rekao je trener Dinama Nenad Bjelica.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Pjaca je Dinamov pomladak, a nakon epizoda u ZET-u i Lokomotivi, za čije je i seniore nastupao, u svega dvije godine u Maksimiru na ljeto 2016. izborio je transfer u Juventus za 23 milijuna eura. Otkad je otišao u “bianconere”, propustio je čak 75 utakmica zbog ozljede za Juventus, Schalke i Fiorentinu.

Krenuo je vrlo dobro, počeo se nametati, a onda je došla prijateljska utakmica protiv Estonije i puknuće prednjih križnih ligamenata. Pokušao je u Schalkeu i Fiorentini na posudbama, ali nikako nije uspio uhvatiti pravi ritam. Nova ozljeda stigla je u ožujku ove godine. U Dinamu bi, s druge strane, dobio puno strpljenja.

Foto: INTS KALNINS/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL, Screenshot/Instagram

– Pjaca je igrač koji bi apsolutno podigao razinu kvalitete momčadi ako bismo ga vratili na razinu na kojoj je bio prije. To bi bio naš zadatak, pokušaj vraćanja Pjace u život nakon svih tih ozljeda koje je imao – rekao je Bjelica i dodao:

– U domaćoj atmosferi, u Dinamu, klubu koji ga poznaje, sigurno bi dao maksimum. Pomogli bismo mu vraiti ga na razinu na kojoj je bio. Pjaca je hrvatski reprezentativac kad je zdrav i, da ga ozljede nisu izmasakrirale, vjerojatno bi bio i starter u reprezentaciji.

 

“Modri” bi ove zime mogli prodati Danija Olma i krila su mu bolna točka jer je u formi samo Mislav Oršić, dok se muče Izet Hajrović i pogotovo Iyayi Atiemwen. Damian Kadzior u zadnje vrijeme rijetko igra na toj poziciji, više u sredini, a Antonio Marin još se nije sasvim afirmirao među seniorima. Pojačanje na krilu stoga je dinamovcima prioriret.

Dinamu se smiješi i proljeće u Europi i Juve je sigurno toga svjestan. Nije nebitno ni da je u Dinamu Marko izgradio karijeru, a najveći problem moglo bi predstavljati pitanje plaće. Ali posao definitivno nije u rangu nemogućega.

Izvor: Josip Tolić / 24sata.hr