Dino Merlin, najveća muzička zvijezda u regionu, još jednom je pomjerio granice. Prvim online koncertom organizirao je originalni novogodišnji doček i čarolijom svojih pjesama uveo hiljade ljudi u Novu 2021. godinu.

Spektakularan nastup
Tako je Čarobnjak, uprkos pandemiji koronavirusa, koja je poremetila i zaključala cijeli svijet, našao način da poveže i zbliži publiku sa svih meridijana. Spektakularan nastup bio je pun naboja, pozitivnih emocija, a publika je uživala u hitovima koji su se nizali.

U vremenu kada smo primorani ostati kod kuća i 2021. dočekati bez slavlja, prijatelja i rodbine, uz pjevača i kantautora i njegove pjesme, impozantnu koreografiju, videoanimaciju i plesnu koreografiju, kao i novi hit “Mi”, mnogi su uspjeli, barem nakratko, zaboraviti na nimalo lijepu stvarnost.

Jedna i jedina
Edin Dervišhalidović 1991. godine započeo je solo karijeru pod umjetničkim imenom Dino Merlin. Njegov album „Sredinom“ bio je jedan od najprodavanijih na području jugoistočne Evrope. Dva puta je predstavljao BiH na Eurosongu. Autor je prve bh. himne „Jedna i jedina“.

Izvor: Avaz.ba