Direkcija za ceste USK počinje s radom!?

Rtv USK

Vlada USK održala je danas redovnu sjednicu na kojoj je između ostalog usvojen Nacrt Programa javnih investicija USK za period 2018-2020.godina. Danas je razmatran i usvojen Program rada Direkcije za ceste USK. Tako će nakon pola godine čekanja Direkcija konačno moći pokrenuti aktivnosti na održavanju regionalnih cesta, te na njihovoj sanaciji i rekonstrukciji.

Već se uveliko kasni sa radovima pa je i više nego vidljivo loše stanje putnih pravaca u Kantonu, koji su u nadležnosti Direkcije za ceste.

Ukupni prihodi Direkcije iznose manje od 10 miliona maraka i pored održavanja bit će utrošen na rekonstrukciju i sanaciju više putnih pravaca. Novost je što bi od naredne godine pojedine regionalne mogle biti prekategorisane u magistralne ceste.

Sada je najvažnije pokrenuti aktivnosti na održavanju cesta gdje je na pojedinim dijelovima u značajnoj mjeri ugrožena sigurnost učesnika u saobraćaju.Nakon toga će uslijediti dodatni plan koji bi trebao precizirati investicije Direkcije u cestovnu regionalnu mrežu. Neki od projekata putne infrastrukture biće ponuđeni i kroz Program javnih investicija koji ove godine po prvi put trebao biti na vrijeme dostavljen Vladi Federacije.

Vlada je prihvatila da sufinansira popravak CT aparata u Kantonalnoj bolnici Bihać. Bolnica ima tri ovakva aparata no već duže vremena tek je jedan u funkciji.

Članovi Vlade danas su prihvatili Izvještaj o radu RTV USK za 2016. godinu. Kantonalni medij u prošloj godini okončao je proces digitalizacije te uspio medju prvima završiti ovaj zahtjevan posao. Dobra vijest je i da je Vlada USK odobrila našoj kući novi prostor za rad, koji bi trebao trajno riješiti smještaja RTV USK.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...