Iako je za svoje kolege i uposlenike iz raznih resora dostavio tačan iznos osnovne mjesečne plaće, prvi čovjek GRAS-a Senad Mujagić vješto je izbjegao da otkrije javnosti podatak koliko on kao v.d. direktora preduzeća na kraju mjeseca prima za svoj rad na ovoj poziciji. Ako uzmemo u obzir da se visina plaća na takvim pozicijama kreće oko 2.600, plus topli obrok, minuli rad, lako ćemo doći do cifre veće od 3.000 KM. Trenutno kompanija, koja grca u milionskim dugovanjima, nema izvršnih direktora.

Osnovne plaće
Za razliku od direktorske plaće, vozači tramvaja, autobusa, minibusa i trolejbusa svoje porodice prehranjuju sa 778 maraka. U GRAS-u na popravci vozila radi 46 mehaničara. Mjesečna plaća radnika u ovom resoru je 708 KM, osnovna plaća automehaničara 849 KM, dok autoelektričar dobije 708 KM. Za održavanje čistoće u vozilima i objektima preduzeća zaduženo je 29 higijeničarki koje za svoj rad dobiju 546 KM.

Da li putnici imaju kartu te da li je sve uredu u vozilima svaki dan kontrolira 111 revizora. Osnovna plaća glavnog kontrolora je 792 KM, kontrolora 746, kondukter-kontrolor dobiva 708 KM. Isto toliko dobije i na kraju mjeseca i glavni vozač-kontrolor. Oko 849 maraka plaćen je centralni dispečer dok linijski ima 708 KM. Ukupno ih ima 29.

Press-služba
S obzirom na to da se radi o preduzeću koji ima milionska dugovanja, često se dešava da računi budu blokirani tako da radnici nekada mjesecima ne mogu dobiti zarađenu plaću.Mjesečna osnovna plaća uposlenika u pres-službi preduzeća GRAS je 1.132 KM. Taj posao trenutno obavljaju tri uposlenice. Imaju i šeficu kojoj su osnovna primanja 1.161 KM.

Izvor: Avaz.ba