Poznati britanski glumac Idris Elba nedavno je proglašen za najseksipilnijeg muškarca u izboru magazina “People”. Glumac koji posljednjih godina niže velike uspjehe na filmskim platnima, ovoga puta iznenadio je svoje fanove vješću da će se u aprilu ove godine pojaviti na sceni jednog od najvećih muzičkih festivala u SAD “Coachella” i to kao DJ. Idris će se 14. aprila ove godine naći na bini pored brojnih muzičkih imena poput Ariane Grande, Weezer, Diplo, Nine Kraviz i mnogih drugih. Da je njegovo umjetničko interesovanje veliko i raznovrsno, glumac je pokazao u maju protekle godine kada se pojavi kao jedan od izvođača na zabavi upriličenoj povodom kraljevskog vjenčanja princa Harryja i vojvotkinje Meghan Markle.

-Bilo je to savršeno iskustvo, baš kao i druga vjenčanja. Ne bih previše govorio o tome, jer je u pitanju privatna zabava, ali ću je svakako pamtiti kao jedan od najljepših dana u mom životu- izjavio je nakon kraljevskog vjenčanja poznati glumac koji je dodao da je i u privatnom životu u jako dobrim odnosima sa princom Harryjem.

Idrisu ovo neće biti prvo veće festivalsko iskustvo, budući da je prethodne godine nastupio na jednom od najvećih britanskih muzičkih festivala “Glastonbury” gdje su prisutni posjetitelji bili iznenađeni i oduševljeni muzičkim znanjem i vještinama koje je poznati glumac pokazao.