Kandidat Demokratskog saveza nacionalne obnove (DESNO) na hrvatskim predsjedničkim izborima Anto Đapić i banjalučki biskup Franjo Komarica ustvrdili su prilikom susreta u Ljubiji kod Prijedora kako je položaj Hrvata u Republici Srpskoj vrlo složen i težak.

Đapić se sa saradnicima susreo s biskupom Komaricom nakon pobožnosti Križnog puta i svete mise zadušnice u znak sjećanja na ubistvo 30-godišnjeg svećenika Ivana Grgića u župi sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Ravskoj, općina Ljubija.

U razgovoru su razmijenili iskustva, analize i stanje Hrvata katolika u Republici Srpskoj koji je ocijenjen kao vrlo složen i težak te je istaknuta potreba uključivanja hrvatskih institucija u rješavanju njihovih problema.

Posjetu Bosni i Hercegovini Đapić je započeo u Mostaru, gdje je na konferenciji za novinare izjavio kako se o konstitutivnosti i ravnopravnosti hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH ne može govoriti, a da se ne otvori pitanje suverenosti hrvatskog naroda u BiH, te kako bh. Hrvati svoju ravnopravnost mogu ostvariti samo formiranjem hrvatske republike u BiH.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.