Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić danas je organizirao prijem za članove Udruženja roditelja hendikepirane djece i omladine “Leptir“ Srebrenica koja su ostvarila zapažene rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima u sportu.

Predsjednica Udruženja “Leptir“ Željka Katanić, koja je majka djevojke s posebnim potrebama, kaže da je njihova sportska sekcija učestovala na međunarodnim i državnim takmičenjima i ostvarili zapažene rezultate na entitetskom, državnom i međunarodnom nivou.

-Naredne godine idemo u Abu Dhabi na takmičenje. Ovo je prvi put da nas načelnik primi, a zahvalio je što općinu prezentujemo pozitivno – kazala je Katanić.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić istakao je da su ova djeca ostvarila izuzetne rezultate na takmičenjima, izrazivši nadu da će ubrzo jedno takvo takmičenje biti održano i u Srebrenici.

-Mi ćemo finansijski pomoći da se to održi. Kao zajednica moramo voditi računa o ovoj kategoriji građana Srebrenice, koji moraju biti ravnopravni i tretirani kao i ostali građani općine. Djeca s posebnim potrebama postigla su odlične rezultate i oni su ambasadori Srebrenice, jer šalju pozitivne priče iz našeg grada – poručio je Grujičić.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.