Osumnjičenik, 26-godišnji Timoti Miler (Timothy H. Miller), policiji je rekao da je dječaka pokupio jer je mislio da od njega može dobiti drogu. Dječak je pri padu iz auta udario glavom te pao u nesvijest.

Dječak je policiji rekao da je u srijedu sišao sa školskog autobusa u Bojton biču na Floridi kada je uz njega stao muškarac u bijelom kamionetu i ponudio mu prijevoz. Osumnjičeni je dječaku objasnio ‘da sve vrijeme prevozi djecu i da neće učiniti ništa čudno’. 

Timoti H. Miler koji je uhapšen i optužen za otmicu, nasilno odupiranje hapšenju te zanemarivanje djece dječaku se učinio ‘ljubazniim’ pa je ušao u automobil. 

– Imao je prijateljski osmijeh – rekao je dječak policiji. Kada su krenuli, Miler ga je ‘čudno pogledao’ i pitao ga ima li kakvu drogu. Dječak se tada prestrašio te pokušao otvoriti vrata. No, Miler mu je rekao da ne smije van te je ubrzao. Na kraju je ipak uspio otvoriti vrata te je pri padu udario glavom i izgubio svijest. 

Nasreću, nekoliko je ljudi vidjelo pad dječaka pa su mu potrčali u pomoć. Jedan od svjedoka je nastavio pratiti Milera te mu je kasnije blokirao vozilo te ga zadržao sve do dolaska policije. Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba