Mališani nas vrlo često oduševe i nasmiju svojim zaista genijalnim odgovorima na neka pitanja ili probleme. Nama takve stvari izrečene ne bi nikada pala na pamet, ne bi to ni pomislili da kažemo.

Ali, jednu stvar kod svih mališana možemo uvijek da očekujemo – a to je iskrenost. Sve ono što pomisle, oni će reći, bez ikakvog uljepšavanja, prekontavanja i zaobilaženja. Direktno i iskreno. Pa ako zaboli, nije njihov problem.

Tako su nedavno snimani mališani iz jednog vrtića za emisiju na televiziji. TV ekipa im je postavljala neka pitanja, a svi smo se od srca smijali njihovim odgovorima.

Od sve djece koja su se našla u emisji, mi ćemo izdvojiti ovog djećaćima koji je dobio pitanje da kaže kako se zove čovjek koji je trenutno na vlasti u Srbiji. Naravno, trebao je reći Aleksandar Vučić, ali to je ispalo drugačije od onog što se očekivalo.

Na dobijeno pitanje, ovo je odgovorio na to:

Još ne znamo šta je na sve to rekao i sam Vučić, ali sasvim sigurno da se i on slatko nasmijao na ovo.

Aleksandar Vučić je sprski političar i diplomirani pravnik koji je rođen 5. marta 1970. godine u Beogradu. Ujedno, on je i predsjednik Srpske Napredne Stranke (SNS) ispred koje je bio izabran, kao glavni kandidat, na izborima za predsjednika Srbije. Pored maternjeg, srpskog jezika, on tečno priča engleski, ruski i francuski, dok njemački još uči.

Kako sam tvrdi, on je bio odličan student u periodu u kojem je pohađao državni Pravni fakultet u Beogradu, a više puta se u medijima pojavljivala i slika njegovih ocjena iz indeksa. Kada je bio student, dobio je i stipendiju pomoću koje je godinu dana boravio u Engleskoj, konkretnije u Brightonu gdje je usavršio svoj englski jezik.