Predškolske ustanove na području USK rade i u otežanim epidemiološkim uslovima, a kao primjer se može uzeti Dječiji vrtić ¨Park¨u Bihaću.

Uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera i preporuka do sada nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze koronavirusom.

U aprilu i maju ove godine rad predškolskih ustanova je bio obustavljen, dok su već u junu oba objekta Gradskog vrtića počela sa radom u uslovima koji su tražili privikavanje djece, roditelja i odgajatelja novim uslovima i pravilima.

U tom period vršeno je testiranje uposlenika i svi testovi su bili negativni i taj trend je nastavljen i u narednom period. Zabilježeno je nekoliko slučajeva gdje su roditelji djece bili pozitivni te su djeca uz adekvatno postupanje zaštićena od proboja koronavirusa u ustanove.

Rad je otežan iako se radi u punom sastavu, a odgajatelji nose većinu obaveza jer su u direktnom kontaktu sa djecom. Pristup i rad se prilagođava okolnostima, a djeca gradskog vrtića „Park“ razvrstana su prema uzrastu u devet grupa u objektu u objektu u parku, te sedam na Ozimicama I. Iako u teškom periodu, rukovodstvo vrtića sprema se i na uvođenje novina.

Izvor: CAZIN.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.