Dječja manifestacija povodom dočeka ramazana – ”Ramazanski vozić’

cazin.net

Povodom nastupajućeg muslimanskog svetog  mjeseca ramazana, Medžlis IZ-e Cazin i džemat Medresa organiziraju dječiju manifestaciju pod nazivom ”Ramazanski vozić”. Manifestacija  će se održati u petak, 26. maja 2017. godine, sa početkom u 20 h u Cazinu.

“Ramazanski vozić” predstavljaju djeca koja se kreću u koloni noseći kandilje kao simbol ramazana odnosno simbol završetka dnevnog posta. Okupljena mektebska i školska djeca će simbolično kao „Ramazanski vozić“ krenuti u 20 h ispred Stare Medrese, zatim kroz Žegar, preko Trga Alije Izetbegovića, do Trga Zlatnih ljiljana te nazad do Stare Medrese, ulicom Bošnjačkih šehida. Na povratku, ispred Medrese će ih čekati druženje uz slatkiše te tako proširiti vijest o dolasku najljepšeg i najdražeg gosta mjeseca Ramazana. . Nakon toga će na večernju molitvu, akšam namaz.

Pozivamo sugrađane da svojim prisustvom poprate ove mališane u njihovoj paradi i na taj način im pokažu podršku u ovoj lijepoj gesti. Bujrum u petak, 26. maja u 20 h  kod Stare Medrese i ponijeti sa sobom kandilje, lampaše, svijeće ili slično.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...