Majka djevojčice J.S. (13), koja je danas pronađena u Novom Sadu nakon dvodnevne potrage, Marija L. potvrdila je medijima da je njen suprug Jablan V. osumnjičen za silovanje njene kćerke i da se nalazi u pritvoru.

J.S. je nestala 26. avgusta, a dva dana kasnije je pronađena. U međuvremenu je njen očuh Jablan V. uhapšen i zadržan u pritvoru zbog sumnje da je djevojčicu primoravao na seksualne odnose.

Policija je osumnjičenog privela u utorak popodne, a njega je prijavila sama 13-godišnja J. S. Ona je u ponedjeljak više puta zvala policiju, a potom je pobjegla od kuće, piše 021.rs.

Njen nestanak je prijavljen policiji, a u potragu su se uključili i građani i mediji.

Jablan V. je navodno priznao da je imao seksualne odnose da maloljetnom pastorkom, usvojenom djevojčicom.

Kako kaže njena majka Marija, ništa nije ukazivalo na to da se tako nešto dešava u kući jer su, navodi, o svakom problemu pričali i zajednički ga rješavali.

– Pročitala sam zbog čega je osumnjičen jer mi nisu rekli zbog čega ga zadržavaju. Ona je pobjegla u gradu dok smo bile da dajemo izjavu u policijskoj stanici. Rekla mi je da je pobjegla, jer je mislila ću je ružiti – navodi Marija za Pink.rs.

– Ona ja ovdje najmanje kriva, to sam joj rekla, i da mi ni na kraj pameti nije bilo da je ružim – dodala je ona.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba