Ovaj brižni tata riješio je da svom djetetu obezbjedi normalan odlazak u školu.

Porodica Korkut živi u potpuno izolovanom malom planinskom selu u Turskoj. Zbog toga djevojčica Gamze nije mogla da ide u vrtić, ali njen otac Ramazan je čvrsto odlučio da to neće biti slučaj i sa školom. 

Daily Sabah prenosi da su ga lokalne vlasti odbile, pa je svoju kćerku traktorom vozio do najbližeg puta kojom prolazi školski autobus. Međutim, ubrzo je shvatio da je za djevojčicu takav put naporan, pa je unajmio bager i četiri kamiona. U roku od šest dana izgradio je put kojim je autobus mogao doći po Gamze i prevesti je do škole. 

Foto:Shutterstock

Zbog ovog požrtvovnog oca, provincija Mugla je ipak učinila ustupak i preuzela troškove izgradnje ceste na sebe. Naime, izgradnja ta četiri kilometra puta porodicu Korkut je koštala 6500 eura, zbog čega su morali i da se zaduže. Tri godine prije toga jedva su preživjeli požar u kom im je izgorjela kuća.

Izvoe:yumama.com

Izvor: / novi.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.