Tinejdžerka u Kentakiju izbačena je iz katoličke srednje škole nakon što se na društvenim mrežama pojavila njena fotografija s proslave 15. rođendana na kojoj je nosila džemper u duginim bojama i pozirala uz istu takvu tortu.

Kajla Kenej za rođendan je otišla da jede u lokalni restoran sa svojom porodicom. Njena majka Kimberli Alford fotografisala ju je i to objavila na društvenim mrežama, a to je odmah privuklo pažnju službenika škole.

– Bila je sretna, izgledala je predivno. Kao mama, fotkala sam ju kako puše svjećice i objavila to na Fejsbuku – rekla je Alford za WAVE3.

Ali porodica nije očekivala da bi Kejla mogla biti kažnjena samo zato što je pozirala u duginim bojama.

Nekoliko dana nakon što je objavljena fotografija, 6. januara, direktor hrišćanske škole Whitefield Academy Brus Džejkobson kontaktirao je Kejlinu porodicu.

– Bio je to e-mail u kojem smo obaviješteni da je Kejla izbačena iz Whitefielda zbog objave na društvenim mrežama – kaže Alford.

Škola ju je izbacila zbog slike koja “prikazuje prihvaćenost suprotnu verovanjima Akademije Whitefield”, prenosi Daily Mail.

No sporna objava nije aludirala na povezanost s povorkom ponosa ni LGBTQ pokretom koji nosi simbol duginih boja. Alford kaže kako nije bilo skrivene agende ili značenja iza fotografije – njena kćerka jednostavno je slavila rođendan.

Kodeks ponašanja škole kaže da učenici mogu biti disciplinovani i za ponašanje van škole ako njihova vjerovanja o se**ualnoj orijentaciji nisu u skladu s vjerovanjima škole.

Više saznajte na izvornom linku: – DJEVOJČICU SU ZBOG OVE SLIKE IZBACILI IZ KATOLIČKE ŠKOLE, PRIMIJETITE LI DETALJ ZBOG KOJEG JE IZBAČENA: Njena porodica u šoku! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.


PROMO PLUS: Možda vas zanima i ovo: