Djevojka ga je ostavila jer je siromašan: Nakon 10 godina slučajno su se SRELI!

24h.ba
Ovo je priča o siromašnom mladiću koji je bio zaljubljen u bogatašicu...

Ovo je priča o siromašnom mladiću koji je bio zaljubljen u bogatašicu…

Jednog dana je siromašni mladić zaprosio bogatu djevojku, a ona mu je odgovorila: “Tvoja mjesečna plata je jednaka mom dnevnom trošku, pa kako onda očekuješ da pristanem da se udam se za tebe?”

Iako su ga povredile njene teške riječi, mladić je nije mogao lako zaboraviti. Još ju je volio. Deset godina kasnije, slučajno su se sreli u tržnom centru.

”Hej, ti!”, povikala je. “Kako si? Ja sam sada udana i znaš kolika je plata mog muža? 15 000 dolara mjesečno, možeš li to ti uopšte i zamisliti? A uz sve to, moj muž je vrlo pametan.

Mladić je bio tužan i jedva je zadržao suze slušajući opet teške riječi žene koju je nekada volio. Ubrzo im je prišao njezin muž. “Zdravo šefe, ovdje ste! A vidim upoznali ste moju ženu.”

Zatim se okrenuo ženi: “Draga, ovo je moj šef koji vodi poslove vrijedne 100 miliona dolara. A zamisli da se uspio obogatiti iz inata jednoj ženi. Čuo sam da ju je mnogo volio, a ona ga povrijedila. Zamisli kako dobar život bi ta žena vodila da ga nije ostavila.”

Žena je zanijemela, bila je šokirana.

Iz ove priče smo naučili da nikoga ne trebamo gledati s visine. Jer ko smo mi da mislimo kako smo bolji od ostalih. Novac nije mjerilo sreće, a nije ni kriterijum po kojem bismo trebali vrednovati ​​nekoga.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...