U stanu u Ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu, u Hrvatskoj, djevojka od 19 godina i jednogodišnje dijete otrovali su se ugljen- monoksidom. Kako je utvrđeno, do trovanja je došlo uslijed povećane koncentracije ugljen-monoksida zbog neispravnosti plinskog bojlera i povrata dimnih plinova, pišu Varaždinske vijesti.

Ozlijeđena djevojka i dijete prevezeni su, prema riječima uposlenika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

– Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Što se tiče dimnjaka, također je potrebno da ih barem jednom godišnje redovito pregledavaju ovlaštene i stručne osobe – istakli su iz policije.

(avaz)