Američka studetkinja Julija Buskalja otputovala je u Italiju u januaru ne sluteći da će samo nekoliko nedelja kasnije oboljeti od novog korona virusa.

Ona je opisala da je prvo izgubila čulo sluha, ukusa i mirisa, ali u svojim iskustvima koje je podijelila na Tviter nalogu objasnila je da ima drugačije simptome od suhog kašlja i groznice.

Njen dnevnik vam prenosimo u cjelosti:

29. februar: Probudila sam se u agoniji. Glava mi je pucala, uši su mi bile zapušene, a osejćala sam se kao da mi je vatra u grlu. Svrbjelo me je tijelo, imala sam temperaturu 37,8. Popila sam lijekove za snižavanje temperature i ostala u krevetu cijeli dan.

1. mart: Osećala sam se bolje, ali uz rastuće tenzije u Italiji odlučila sam da se javim ljekaru. Doktor mi je rekao da sam se prehladila. Nastavila sam sa svojim danom. Do tada već sam izgubila sluh na lijevo uho, mislila sam da je zapušeno. I dalje nisam kašljala.

2. mart: Znatno slabije sam čula. Osjećala sam se kao da imam kuglu u grlu, ali ljekar mi je rekao da je samo prehlada. Pošto je u Italiji već krenuo haos, brzo sam otišla kući.

3. mart: Moj posljednji dan u Italiji. I dalje nisam dobro čula, a izgubila sam i čulo mirisa i ukusa. Zanimljivo je da uopšte nisam kašljala niti mi je curio nos. Imala sam neprestanu glavobolju. Sljedećeg jutra sam otputovala u Ameriku.

4. mart: Ovo je dan kada sam se zaista uplašila. Otišla sam kući i niko me apsolutno nije provjeravao. Čak ni na granici. Ma, nisu me ni pogledali. Presedala sam u velikim gradovima, a niko nije ni pomislio da možda imam virus.

Od 5. do 13. marta: Kao što mi je i rečeno, ostala sam u karantinu, a imala sam kontakt samo sa dvoje ljudi. Nije bilo simptoma koje je Centar za kontrolu i prevenciju bolesti naveo. Počela sam da iskašljavam, a čula sluha, mirisa i ukusa su se konačno vratila.

13. mart: Petak 13. je bio dan kada sam se konačno testirala. Slučajnost? Nisam planirala da se testiram, ali pošto članovi moje porodice rade u zdravstvu željeli su da budem sigurna pre nego što se vratim na posao. Odbijali su me nekoliko puta. mart: Nemam više nikakve simptome, ostalo je malo kašlja, ali ništa za brigu. Sve dok mi nisu javili rezultate testa – bila sam pozitivna na COVID-19. Nisam mogla da vjerujem! Kako je to moguće?

Nisam imala simptome o kojima pišu u vijestima, doktor mi je rekao da sam dobro, niko nije mario za mene tokom putovanja. Govorim vam sve ovo jer ono što vam govore da su simptomi, nisu SVI simptomi. I NE MORATE imati simptome da biste bili pozitivni. Jedini zajednički simptom koji sam ja imala bila je groznica.

Ne znam kako sam se inficirala. Upravo zato moramo ostati zatvoreni u kućama. Ja ostajem u karantinu dok dva puta ne budem negativna. U kući sam od 5. marta.

Šalili smo se sa ovim virusom, ali ovo više nije šala.

Do sada sam potpuno zdrava, ali to ne znači da virus više ne živi u meni. Isto se može desiti i vama. Zato vas molim da ostanete u kućama. Budite sigurni i budite pametni. Ograničite svoje kontakte jer da bi bilo bolje, prvo će postati gore.

A onima koji su u istoj situaciji kao što sam i ja, želim brz oporavak i da ostanu zdravi. Pijte mnogo tečnosti i redovno perite ruke.

I, zapamtite, to što nemate simptome NE ZNAČI da nemate i virus.

(Telegraf.rs)

Više saznajte na izvornom linku: – DJEVOJKA NIJE VJEROVALA DA IMA KORONU: “Imala sam drugačije simptome od onih o kojima pričaju na vijestima” / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.