Ako ste u skorije vrijeme sanjali neki od ovih snova, pripremite se za svadbena zvona jer su ona tu pred vama.

U ljudskoj je prirodi pokušati objasniti život i tražiti tajne znakove koji mu ukazuju na neke buduće događaje. Baš zato mnogi ljudi čvrsto vjeruju u simboliku snova i njihovu moć.Od nagovještavanja sreće, tuge, nedaća ili poslovnih uspjeha, svaki san može otkriti mnogo toga, pa čak i kada ćete se udati. Prema vjerovanjima, postoji nekoliko snova koji su siguran znak da ste na korak od vjenčanja.

1. Gradnja zida

Zid je simbol ograničenja i prepreka, ali to ne važi i za snove. Snovi o preskakanju zida znače da ćete uspješno preskočiti sve prepreke koje vam se nalaze na putu, snovi u kojima rušite zid označavaju uništavanje tih prepreka, a snovi u kojima vidite ostatke zida znače da je pred vama lijepo životno razdoblje. Ako u svojim snovima gradite novi zid, pripremite se za udaju! Postoji vjerovanje da je gradnja zida u snovima predznak skorašnje svadbe.

2. Zeleni vijenac

Ako vidite vijenac u snu, znači da ćete uspješno izbjegavati sve brige i probleme. Zlatni vijenac je predznak dugog i sretnog života, crveni vijenac označava vjernu ljubav, dok zeleni vijenac označava da ćete se uskoro udati. Ali, postoje i vijenci koje nije dobro vidjeti u snu. Riječ je o onim cvjetnim i napravljenim od granja koji predstavljaju brige u ljubavi i označavaju opasnost.

3. Drvo trešnje

Ako se ovo ukusno voće našlo u vašim snovima, prava ste sretnica. Trešnje u snu označavaju da ćete uskoro upoznati osobu koja će vas oduševiti na prvi pogled. Ako u svom snu berete trešnje, to označava uzbudljivu avanturu, a, ako ih jedete, pred vama je povoljno zdravstveno razdoblje. Ako se želite udati, drvo trešnje označava baš to, skorašnju udaju. Još ako je to drvo u cvatu, predviđa vam se lijep bračni život.

4. Jahanje ždrijebeta

Ždrijebe u snovima označava ispunjenje najvećih životnih želja. Jahanje ždrijebeta predstavlja brzu odluku o ulasku u bračni život s kojom biste mogli iznenaditi svoje bližnje. Kupovina ždrijebeta ukazuje na ostvarenje planova, poklanjanje implicira na to da ćete nekoga obradovati, a prodaja da radite posao koji volite. Ali nije sve tako ružičasto. Ako vam neko u snovima ukrade ždrijebe, neko bi vas mogao iznevjeriti, a, ako ga u snu dobijete na poklon, predviđa vam se neprijatno iznenađenje.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.