Djevojke, shvatite: Muškarci OVO NE VOLE!

zenski.ba
Pripadnice ljepšeg spola oduševljeno prihvataju nove stilove u šminkanju, ali muškarci nisu naklonjeni baš svim trendovima. Što jači pol nikako ne voli vidjeti na djevojci?

Pripadnice ljepšeg spola oduševljeno prihvataju nove stilove u šminkanju, ali muškarci nisu naklonjeni baš svim trendovima. Što jači pol nikako ne voli vidjeti na djevojci?

Teški slojevi podloge, pudera i bronzera u vrhu su liste. Zapravo, momci ne vole primijetiti puder uopće. Ako ga ima toliko da ga i oni primjećuju, definitivno ste pretjerali.

Urednik britanskog muškog časopisa Maxim Nick Lachey smatra da su slojevi pudera krajnje odbojni i da nitko ne želi ovlaš poljubiti djevojku u obraz i završiti s puderom na usnama.
Ujednačen ten je jedno, ali ako imate čitavu paletu nijansi na licu, sigurno će vas primijetiti i zapitati što vam se dogodilo.

„Nikad mi nije bilo jasno kako neke žene uopšte uspiju imati lice u dvije nijanse, kao da se šminkaju u mrklom mraku”, oštro je rekao James Oliver Cury, jedan od urednika u Maximu. „Manje mi smeta čak i kada se čelo i nos malo sjaje nego ta upadljivo neujednačena boja. Nos i obrazi bi trebali biti u istoj boji.”

Još jedna „sitnica” od koje muškarci bježe glavom bez obzira je ruž u neonskim nijansama. „Električni” tonovi na usnama, i njega nikako nećete očarati intenzivnim narančastim ili rozim ružem.

Muškarce privlače usne koje izgledaju svježe i „sočno”, dakle – zaboravite na fluorescentne nijanse koje viđate u modnim časopisima. Prirodni ružičasti tonovi i nijanse u boji breskve su najbolji izbor za svež proljetni izgled.

Iako se vizažisti uporno trude da nam upadljivo plavo sjenilo predstave kao najbolje rješenje za seksi izgled, malo je dama, poput Katy Perry, kojima će muškarci oprostiti takav grijeh.

„Ne razumijem taj povratak plavog sjenila. Retro je, ali to ga ne čini ljepšim nego što je bio sedamdesetih godina. Da li trebao djelovati tako upadljivo? Možda, ali meni djeluje samo jeftino”, objasnio je Cury.

Znak koji jači spol tumači kao strogu zabranu prilaska je rozo rumenilo. Žarke nijanse na obrazima možemo vidjeti kod bakica u redu u samoposluzi i manekenki na revijama visoke mode.

Dakle, i žarka rumenila koja možda izgledaju super na manekenkama u časopisu zaboravite. Muškarci uglavnom vole „nevidljivu” šminku. To naravno, ne znači da se ne trebate šminkati, već da lice treba djelovati prirodno i da samo istaknete ponešto na njemu.

Ne odustajte od provjerenog rumenila bez obzira na to što možda nije u trendu ove sezone.

Usne uokvirene olovkom puno tamnijom od ruža samo će biti još jedna prepreka na dugom putu do poljupca. Uprkos stalnim upozorenjima stručnjaka da olovka i ruž ne smijju biti „udaljeni” više od dve nijanse, i dalje postoje djevojke koje vjeruju da je primjetna razlika obavezna.

Kada su u pitanju šljokice, budite veoma oprezne. Nije zabranjeno imati sjenilo s malo sitnih šljokica, ali ako blještitei presijavate se, imate ih istovremeno i na očima i na noktima uz nezaobilazno sjajilo za usne, on će umjesto vaše ljepote vidjeti veliki svjetleći znak „zaobilaziti u širokom luku”.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...