Nakon što je na turniru Boodles Challenge u prvom meču savladao Čileanca Christiana Garina, Novak Đoković na terenu je dao još jedan sasvim netipični sportski intervju u koji se s tribina uključila i njegova velika obožavateljica.

Intervju je sa sporta u druge teme skrenuo kad je voditeljica Đokovića pitala koji mu je od njegova tri editorijala objavljena u časopisu Vogue najdraži. “Nikad nisam bio na naslovnici”, kroz smijeh je prokomentarisao teniser, a pričajući o karijeri modela, prisjetio se i trenutaka u kojima je na terenu bio bez majice.

“Imao sam neke trenutke bez majice ovdje na Boodlesu. Sjećam se, bila je tu jedna mlada dama… Sjedila je ovdje iza, u prvom redu, ne znam je li sada tu… Eno je!” prepoznao je Đoković obožavateljicu u publici, a voditeljica je dodala: “Ona vas progoni!”

“Mislio sam da ćete nositi moju majicu”, poručio je obožavateljici Đoković, pomalo razočaran što se nekoliko godina kasnije nije pojavila u njegovom poklonu. Navijačica mu je poručila da želi novi poklon, ali teniser joj se izvinio jer su došla neka druga vremena.

“Sad sam oženjen, otac sam. Iz poštovanja prema supruzi ne mogu skinuti majicu i pokloniti vam je. To je bilo prije pet godina, ali bila je samo majica!” rekao je Đoković i oduševio prisutne.

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba