Na sve ljude iz regiona Novak Đoković gleda na isti način, bez obzira iz koje zemlje dolaze. Srpski teniser još jednom je ponovio da je ljetos na fudbalskom Mundijalu bodrio i reprezentaciju Hrvatske, koja je stigla do finala prvenstva svijeta.

“Istina, bio sam u nekim određenim medijima u Srbiji jako osuđivan što sam podržao hrvatsku fudbalsku reprezentaciju, ali mi nije smetalo. Ja takve stvari svjesno radim. Zato što znam da sa svojim uticajem, statusom i imenom mogu doprinijeti pozitivnoj energiji i uzajamnoj podršci. Uostalom, koga ću podržavati ako neću Hrvatsku? Naprosto osjećam da su Hrvati moji.

Znam da će to nekima smetati, poštujem, ali nadam se i da drugi poštuju moj izbor”, rekao je Đoković u intervjuu za Novu Televiziju. Vjeruje da su u budućnosti mogući dobri odnosi među državama nekadašnje Jugoslavije, koje su bile u ratu.

“Ja na sve nas iz regiona gledam manje-više isto. I zato se trudim uvijek da budem otvoren, ljubazan i pristojan.

Znam da su ratne rane svježe, potpuno razumijem ljude koji nemaju isti stav poput mene prema komšijama, moja porodica i ja tokom rata nismo bili oštećeni i znam da se ne može od čovjeka očekivati da zaboravi nešto, ali se barem može usresrediti na oproštaj. I ja to nastojim da prezentujem kroz svoje akcije i djela”, dodao je Đoković.

Novak ove sedmice igra na Mastersu u Madridu, a na njegovim mečevima viđeni su Luka Modrić, Stefan Savić, Jan Oblak, Nikola Kalinić.