Đurić o hapšenju na Kosovu: Vodili su me kao psa, udarali, prijetili nožem, uzvikivali Allahu ekber

cazin.net
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je da je ponosan na goloruki srpski narod koji se u Kosovskoj Mitrovici na miran i "gandijevski način" odbranio od razularenih terorista, a da se sve dogodilo uz saglasnost stranaca.

Da nije bilo jednog telefonskog poziva, teror bi se nastavio, ali se hvala Bogu okončao. Ponosan sam na Srbe koji nisu poklekli niti će, nastaviće da se bore za svoja prava, objasnio je on

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić istakao je da je ponosan na goloruki srpski narod koji se u Kosovskoj Mitrovici na miran i “gandijevski način” odbranio od razularenih terorista, a da se sve dogodilo uz saglasnost stranaca.

On je ispričao da su ga tokom hapšenja tukli, pokušavali da ga ponize i zastraše oružjem,

– Više od 70 sati pre skupa u Mitrovačkom dvoru smo poslali najavu, ovo govorim zbog srazmere laži koje iznose. To je razularena teroristička banda, vodili su me kao psa, vukli za kravatu po zemlji, misleći da tako mogu da ponize i mene i srpski narod. Ugurali su me u transporter, udarali me… Ja sam dobro, nisam loše, dobio sam nekoliko udaraca, jedan deo ne osećam. Pravili su sa mnom selfije, pretili mi nožem, uzvikivali “Alahu ekber”, bacili me u neki podrum. Da nije bilo jednog telefonskog poziva, teror bi se nastavio, ali se hvala Bogu okončao. Ponosan sam na Srbe koji nisu poklekli niti će, nastaviće da se bore za svoja prava, objasnio je on, prenosi Kurir.rs.

Đurić je naglasio da su njegovim hapšenjem i napadom na srpske predstavnike htjeli da ponize i srpski narod, ali da u tom nisu uspjeli.

– Juče su albanski seperatisti u Prištini uz pomoć Zapada na brutalan, nasilan način napali naš narod na severu s ciljem da nasiljem, terorom, zastrašivanjem do zuba naoružani zauzmu i okupiraju. U tome neće uspeti, istakao je Đurić.

On je naglasio da Srbi nisu poniženi ni u Bruxellesu, kao i da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dao garancije Srbima da se ne Kosovu neće desiti ni novi “Bljesak”, ni nova “Oluja”.

– Pokušali su da nas slome, da odustanemo od onog što je naše prirodno pravo. Mi nikada nećemo odustati, poručio je Đurić.

On je rekao da ga niko nije od stranaca kontaktirao, te ocijenio da su oni znali šta se dešava.

– Potpuno sam siguran da se sve desilo uz eksplicitnu saglasnost stranaca, jer se boje kompromisa, pravde i istine, rekao je Đurić.

 

Pogledajte upad kosovske policije u salu Mitrovačkog dvora

Na videu su pripadnici specijalne policije ROSU i kosovske policije ispred Mitrovačkog dvora gdje su se sukobili s građanima, a zatim su ušli u salu gdje su bacili suzavac i prekinuli okrugli sto o unutrašnjem dijalogu o Kosovu.

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije uhapsili su srbijanskog direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića jer je, kako su kazali, na Kosovo ušao ilegalno. Njemu su kosovske vlasti zabranile ulazak u državu, ali je Đurić na svoju odgovornost prekršio odluku.

Nakon izvođenja pred prekršajnog sudiju Đurić je sproveden u centralnu Srbiju preko Merdara. Prilikom hapšenja kosovska policija je koristila suzavac i šok-bombe.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost istakao da je ovo čin bezumlja, dok je njegov kosovski kolega Hašim Tači rekao da je policija postupila kako treba. Đurić je protjeran s Kosova.

ŠTO SE DOGAĐA NA KOSOVU? Uhapšen Vučićev bliski suradnik, policija baca šok-bombe

U Kosovskoj Mitrovici policija je uhapsila direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, javio je RTS. Njemu su kosovske vlasti zabranile ulazak u državu, ali je Đurić na svoju odgovornost prekršio odluku.

strong>U Kosovskoj Mitrovici policija je uhapsila direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, javio je RTS. Njemu su kosovske vlasti zabranile ulazak u državu, ali je Đurić na svoju odgovornost prekršio odluku.</strong>

Pripadnici specijalne policije Rosu i Kosovske policijske službe bacili su suzavac u sali gdje je bio počeo okrugli sto o unutrašnjem dijalogu o Kosovu.

Sala u mitrovačkom Dvoru je u potpunosti ispražnjena, a pripadnici KPS-a su izdali nalog okupljenim građanima da se udalje iz objekta i iz kruga Dvora.

Mitrovački Dvor su napustili i Srbi, ministri u privremenoj vladi Kosova, kao i predsjednici srpskih opština i direktori brojnih javnih i društvenih institucija koji su prisustvovali okruglom stolu, koji su u 17.15 sati otvorili Đurić i Selaković.

Kako piše B92, Đurić je s kolegama oko 17 sati stigao na sjever Kosovske Mitrovice na okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

Nije poznato gdje je generalni sekretar Predsjedništva Nikola Selaković koji je bio s Đurićem u društvu.

Podsjećamo, Priština je ranije najavila da neće dozvoliti ulazak na teritoriju Kosova srbijanskim zvaničnicima Đuriću i Selakoviću, ministar Vladan Vukosavljević je vraćen sa Jarinja, iako je imao najavljenu posjetu manastirima, a ministar Aleksandar Vulin nije dobio dozvolu za namjeravanu posjetu porodici Vučetić u Kosovskoj Mitrovici.

 0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...