Iako posljednjih mjeseci sve više žena reklo ne depiliranju pazuha i na to smo se nekako i navikli, sada je uslijedio još bizarniji trend među pripadnicama ljepšeg spola. Naime, ovih dana su društvene mreže preplavile fotografije na kojima su žene ofarbale dlake ni manje ni više nego u dugine boje.

Ovaj trend postao je popularan i među poznatima pa su Miley Cyrus i Jemima Kirke prve prošetale obojene pazuhe. Miley Cyrus je izabrala pink boju i za ovu fotografiju na Instagramu dobila preko 396.000 lajkova, piše Elite daily.

Farbati dlake pazuha i to u duginim bojama prilično je hrabar izbor, a na Youtube-u možete čak i naći upustvo kako da u kućnoj varijanti ofarbate dlake pazuha. Mnogi su otišli korak dalje pa su dlake pazuha uparili s kosom, a muškarci čak i sa svojom bradom.

Neki saloni počeli su nuditi usluge izbjeljivanja glaka ispod pazuha i njihovo bojenje. Usluga farbanja košta oko 35 dolara.

“Neki klijenti samo žele imati dlake ispod pazuha kako ih ne bi morali svakodnevno brijati, dok se drugi pak vole poigrati i ofarbati ih jarkim bojama”, rekla je Maria Darling vlasnica Cute Nail studija.

Ovaj tretman bojenja pazuha može trajati samo dva do tri pranja, što je sjajno za sve one koji žele ući u ovaj trend bez obaveza.