Ismet Nuno Arnautalić
, jedan od osnivača “Indexa”, kako nam kaže, kao i svi ljudi stariji od 65 godina nalazi se u kućnoj izolaciji zbgog pandemije koronavirusa.

– Jedina veza sa svijetom je televizija, Facebook, internet i razni portali. Aktivan sam na Facebooku gdje svaki dan objavljujem priče iz moje knjige “Priče o muzici, Indexima i prijateljstvu” – kaže Aranautalić za “Avaz”.

Kaže da stariji ljudi, kao što sam i in vole rutinu.

– Jer se tako bolje osjećaju i vrijeme im tako lakše prolazi. Krećete se između jutarnje kafe, Facebooka, televizijskog programa, brige o hrani, nekog hobija, telefonskih razgovora sa familijom i prijateljima, podnevne kafe, itd
– govori nam Aranautalić.

Radi održavanja kondicije uveo je sam sebi obavezu spuštanja sa šestog sprata do prizemlja.

– Pa pješaćenja do osmog sprata i povratak na šesti, gdje stanujem. Tako dva puta dnevno. Najvažnije je sebi postaviti dnevne i dugoročne zadatke i uraditi stvari za koje do sada niste imali vremena. Trenutno završavam pisanje četiri knjige o ulicama i trgovima četiri sarajevske općine – Stari grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi grad – otkriva nam Aranautalić.

Na koncu je poručio:

– Nipošto nemojte biti bez nekog plana. Ova situacija poklonila vam je vrijeme koje do sada niste imali. Sve će se ovo nekako završiti i nadam se da ćemo se u budućnosti manje baviti nevažnim stvarima. 

A svoju izjavi za “Avaz” potpisao je:

Ismet Nuno Arnautalić, Iz kućnog zatvora 1.4.2020.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "http://connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Dobili smo vrijeme na poklon / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.